Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordh förlänger med HHC – som värvar ny målvakt från Kiruna

HHCsäkrar upp målvaktssidan. På söndagen gjordek lubben klart med 22-årige Anton Hedberg – med ett förflytet i Kiruna, Tierp och Brynäs.

Förutom Hedberg så förlänger Simon Nordh med två säsonger.

– Detkänns bra med Lillis och dessutom känner jag flera före detta Brynäsare i laget. Som målvakt jobbar jag mycket med min storlek och försöker täcka av ytorna, försöker även kommunicera mycket med backarna. Dessutom spelar närheten till Gävle en viss roll. Jag har varit en del i Hudiksvall i samband med camper så jag känner till stan ganska bra. Min familj har även sommarstuga i Söderhamn, säger Anton Hedberg i ett pressmeddelande från HHC.

Anton Hedberg var en del av Brynäs juniororganisation under fyra år och efter det så lämnade han för Tierp och nu senast Kiruna.

– Anton harvarit fyra år i Brynäs juniorer och har nu fått testa på seniorhockey och han kommer komplettera Simon mycket bra, säger Lars "Lillis" Lövblom, HHC:s tränare.

Så här säger Simon Nordh om sitt beslut att förlänge kontraktet över säsongen 2017/2018:

– Föreningen har utvecklats mycket under kort tid inom den sportsliga delen och här kan jag få bäst förutsättningar för att bli bättre. Det finns inte många föreningar på den här nivån som kan erbjuda dessa möjligheter att utvecklas så det känns naturligt att förlänga, säger han.

Det är även klart att Per-Olof "Picko" Krohn återvänder som målvaktstränare för A-lag och juniorer i HHC. Dessutom så har klubben knutit upp Pekka Alcén, målvaktstränare för Brynäs A-lag, som mentor för HHC:s målvakter.

– För att våra målvakter skallkunna ta än mer höjd så behöver vi titta uppåt så det känns mycket bra att vi har knutit oss an Pekka. Dels kommer Pekka besöka oss i HHC, men vi kommer även kunna åka ner till Gävle för att få hjälp i hans roll som mentor. Som målvakt är det viktigt att de kan ha ett bollplank att bolla ideér med så där kompletterar "Picko" och Pekka varandra bra, säger Alf Nordh,ordförande för sportgruppen i HHC.