Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordbergs sköna revansch

Senast lagen möttes svarade Hampus Nordberg för säsongens kanske sämsta insats.

På tisdagskvällen tog både han och Suif revansch på Rekord.

– En klockren match, säger Nordberg efter 3–1-segern.

Även om det var flera månader sedan som Rekord slog Suif i idrottshallen i Söderhamn kände Hampus Nordberg ett stort revanschsug inför tisdagskvällens möte i Helsingborg. I det tidigare mötet lagen emellan, som Rekord vann med 3–2, förlorade Nordberg sina två matcher mot Fabian Åkerström och Andreas Törnkvist.

Nu inledde Nordberg på ett helt annat sätt. I tre raka set besegrade han enkelt hemmalagets Simon Arvidsson.

– Det var skönt får man säga. Sist spelade jag inte alls som jag ville. I dag vet det en klockren match, ingenting att klaga på, säger han.

Segern var också ett skönt kvitto på att han på allvar är tillbaka efter den handledsskada som tidigare plågat honom.

– Jag har haft problem med timingen och servereturerna sedan jag kom tillbaka från skadan. Och det är mycket där jag bygger mitt spel. I dag fungerade det verkligen klockrent, jag var överlägsen honom.

Extra skönt tyckte Nordberg att det var att spelet satte så perfekt mot just Simon Arvidsson.

– Med tanke på att han är ganska bra i det spelet så kändes det faktiskt ännu skönare, säger Nordberg.

Efter den starten på matchen fick han se lagkamraten Jon Persson bygga vidare på Suifs vägvinnande spel. Persson vann enkelt mot Fabian Åkerström, i en match som även den var över efter tre set.

Efter den drömstarten var Suif-tränaren Peter Blomquist såklart belåten vid sidan av hagen.

– Det gick nästan lite för lätt i början, det rann på ordentligt. Vi spelade väldigt bra från start, säger han.

Men i den tredje matchen kom en motreaktion. Viktor Brodd tappade en 2–1-ledning mot Arvid Sunesson och Rekord reducerade.

– När nivån höjdes i tredje matchen blev det svårt för Brodd, vi var inte riktigt med på det efter att det hade gått så lätt i de andra matcherna. Det blev lite svårt att tackla och en onödig torsk. Det kändes som att vi hade kontroll men vi kunde inte växla upp när det behövdes, säger Blomquist.

Suifs seger var dock aldrig hotad. När det åter var dags för Jon Persson att kliva in i hagen gjorde han sejouren kort med Simon Arvidsson. Matchen var över i tre raka set.

Segern innebar att Suif tog viktiga poäng i kampen om andraplatsen. Den som betyder direktavancemang till semifinal.

– Rekord har väldigt dålig matchkvot, så det känns som att vi har skakat av oss Rekord. Nu står det mellan oss, Eslöv och Halmstad. Och att ta en av de två platserna känns viktigt, säger Hampus Nordberg.