Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordberg hyllar sin tränare inför finalen

Suif är i final för sjätte året i rad.
Då hyllar Hampus Nordberg tränaren Peter Blomquist.
– Han är enormt duktig på att göra spelare till vinnare.

I kväll gör Söderhamns UIF sitt sista framträdande på hemmaplan för säsongen. Hur det än går i finalserien mot de sex senaste årens rivaler från Eslöv kan Suif se tillbaka på en finalsvit som är intakt.

– Det blir lika kul som vanligt. Det känns ganska sjukt att vi har varit i final sex år i rad fast vi egentligen bara varit favorit att gå dit i max ett eller två år. Jag är verkligen stolt över oss, säger Hampus Nordberg.

Han menar att det är tränaren Peter Blomquist som ligger bakom mycket av klubbens framgångar år efter år.

– "Blomman" har stor del i det här och gör det till en väldigt sammansvetsad grupp. Vi är verkligen kompisar även utanför pingishallen. Han är enormt duktig på att göra spelare till vinnare helt enkelt.

– Sen är vi riktiga krigare som aldrig ger upp. Det visade vi inte minst i semifinalen.

Det var i lördags som finalplatsen säkrades mot Halmstad på bortaplan. Nu väntar en ny stor utmaning för spelarna i Suif.

– Det gäller att vi minst kommer upp i samma nivå som mot Halmstad. Det räcker inte med att två spelare gör det. Alla måste upp på sin högsta nivå.

Hur ser du på styrkeförhållanden mellan lagen?

– Det är klart att Eslöv är bättre och de får ta på sig favoritskapet, absolut. Men omöjlig är det inte. Vi har skrällt förut och siktar på det igen.

För Hampus Nordberg har formkurvan varit klart stigande de senaste månaderna. Men han hoppas på ytterligare ett lyft och ser fram emot en sista urladdning.

– Man är inte riktigt nöjd förrän det är helt slut. Jag siktar på att kunna spela minst lika bra och det måste jag också göra om vi ska vinna.

Varför vinner då Suif?

– Från sista bänkspelare till förste man är vi ett väl sammansvetsat gäng som både vinner och förlorar tillsammans. Det är väl det som kan göra att vi kan ta några extra bollar här och där.

Vem av Viktor Brodd eller Anton Källberg som får förtroendet i tredjesingeln beslutas först på matchdagen.

– De sista träningarna, feelingen och hur de känns får avgöra, säger Peter Blomquist.