Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordberg höjer temperaturen inför slutspelsstarten: "Varje match är ett krig"

Slutspelstider. Det är då som Hampus Nordberg brukar trivas som bäst. Nu ser det blivande brandmannen fram emot ett känsloladdat möte med Halmstad. – Det svåra är att hitta rätt nivå så man inte blir allt för taggad, säger han.

Hampus Nordberg har under en lång tid varit heltidsproffs som bordtennisspelare i Söderhamns UIF. Men i höstas var det dags för en förändring i livet. Nu läser han en brandmansutbildning på distans i Sandö, norr om Härnösand.

– Det är väl det första vettiga som jag gör utanför pingisen sedan gymnasiet. Jag kände redan för två tre år sedan att jag ville få något annat att tänka på mellan träningspassen. Och det har funkat väldigt bra för mig, säger Hampus Nordberg efter ett av de sista träningspassen inför torsdagens inledande semifinal mot Halmstad på bortabord.

– Nu ger jag allt här, sen går man hem ett tag och tänker på lite annat och så kommer jag hit och kör igen.

– Det är lite pusslande med träningen. Det syns också på resultaten. Jag har gjort min bästa säsong hittills.

LÄS MER: Söderhamns UIF in på bara skinnet i 955 mil – Hälsinglands hårdast jobbande stjärnor

Han och de övriga i laget är – efter en lång väntan – redo för att kasta sig in i slutspelet.

Rutinerade Hampus Nordberg vet vad som krävs för att ta sig ändå fram till en final.

Senast det hände var för två år sedan.

– Även om vi kom före i tabellen ser jag Halmstad som favoriter. Det gör jag inte bara för att ta bort press från oss själva. Det känns som om dagsformen kommer att avgöra. Alla ser heta ut på träningen får vi bara det att stämma samtidigt. Då vinner vi.

LÄS MER: Krönikör Fredrik Mix: "Suif måste spela bästa pingisen på hela säsongen"

Frågan är om den temperamentsfulle 28-åringen lyckas behålla samma kyla i hagen som det kommer att krävas i jobbet som brandman.

– Jag får fortfarande samma adrenalinkickar när matcherna börjar. Den dagen jag inte har det i en viktig match är det dags för mig att trappa ner. Det svåra är att hitta rätt nivå så man inte blir för taggad.

Hur känsloladdade blir mötena med Halmstad?

– Det är som jag sagt tidigare. De är just nu den största konkurrenten. Det är speciellt och blir alltid heta möten. Vi är bra kompisar med alla i deras lag, men varje match är ett krig.

Suif har också revansch att kräva. Förra säsongen blev det fyra raka förluster mot Halmstad i pingisligan och slutspelet. Och matcherna mellan lagen tidigare under säsongen slutade 3–3 och 1–4 med Suifs siffror först.

– Det visste jag inte. Men jag skulle ändå inte säga att de är som ett spöke för oss.

LÄS MER: Inför SM-semifinalen – Eriksson klar för värsta rivalen: "Det är väldigt speciellt"

Dagarna före den första semifinalen briserade en liten bomb. Halmstad värvar nämligen Anders Eriksson inför nästa säsong. Suifs 19-åring går skadad och är inte aktuell för spel i semifinalen.

– Det är trist att han lämnar. Vi tappar en stor talang och en bra människa. Jag förstår att det var ett tufft val. Men beslutet får stå för honom, säger Nordberg.

Hampus Nordberg är inne på sin nionde raka säsong med Suif. Om han följer sina lagkompisar Viktor Brodd och Anthony Tran i spåren och förlänger kontraktet återstår dock att se. Det är ingen hemlighet att han lockas av ett äventyr utomlands.

– Det var snack med en klubb i franska högsta ligan som jag hoppades väldigt mycket på. Vi får se hur det blir med det. Det kanske rinner ut i sanden. Men om det inte blir något är det Suif som gäller.

LÄS MER: Se Viktor Brodds tempo på träningen – och lagkamratens hyllning: "Ett konditions- och fysmonster"