Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordanstigs kommunchef tvingades byta jobb

Kommunchefen i Nordanstig, Kerstin Oremark, tvingas stiga åt sidan.

Samarbetssvårigheterna på kommunkansliet hade i sommar nått vägs ände.

Kommunalrådet Monica Olsson, (S), fick ta det svåra beslutet att lyfta kommunchefen till utredningsuppdrag utan personalansvar.

– Vi har tillsammans tagit fram en bra lösning. Kerstin Oremarks kvalifikationer som utredare och intresse för strategiska framtidsfrågor kan nu tas tillvara, säger hon.

Den allmänna uppfattningen i kommunhusets inre korridorer att högste chefstjänstemannen hamnat på kollisionskurs med sina närmaste medarbetare berör hon inte. Inte heller att personal mått så dåligt att företagshälsan kopplades in med full kraft.

– Att genomföra förändringar är svårt. Det sprider oro och blir påfrestande för alla. Vi är en liten kommun med krympande ekonomiska resurser och tvingas omstrukturera, påpekar Monica Olsson.

Kerstin Oremark började på sitt nya uppdrag 1 september, direkt efter semesternr Hon ser det inte som någon reträttpost:

– Jag brinner för att jobba med strategiska utvecklings - och framtidsfrågor.

Om situationen på arbetsplatsen menar hon att människor tycker olika. Flera medarbetare satt inne med mångårig kompetens. Att driva igenom förändringar är svårt.