Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordanstigs Bostäder återköper hyreshus

Nordanstigs Bostäder köper tillbaka hyreshuset med seniorboende i Hassela från Statens Bostadsomvandling (SBO). Prislapp 6,8 miljoner kronor (mkr).

– Vi gör en bra affär, säger det kommunala bostadsbolagets vd Birger Tellin.

SBO förvärvade fastigheten Nordanbro 2:81 2010 för att omvandla den konventionella hyreslängan till ett seniorboende. Alternativet var rivning. Nye ägaren investerade i ombyggnad och helrenovering. Genom överenskommelsen blev Nordanstigs Bostäder fortsatt fastighetsförvaltare med uppgiften att hyra ut de tolv moderniserade lägenheterna i andra hand.

Birger Tellin upplyser att avtalet med SBO löpte på 15 år men med rätt att innan dess bryta och återförvärva. Nu skedde detta tidigare än planerat.

– SBO fick en ny vd med lite annan filosofi. Hon lämnade ut objektet till mäklare som fick in ett externt bud. Vi tvingades haka på och bjuda över. Hade det funnits en klausul i avtalet om att vi hade förköpsrätt hade inte den här situationen uppstått, förklarar han.

Nu blir ändå uppgörelsen ekonomiskt tillfredsställande för Nordanstigs Bostäder. Fastigheten sålde bolaget för 3 mkr till SBO som sedan investerade hela 8,5 mkr.