Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill få bort inaktuella skyltar

/
  • I centrala Bergsjö pekar pilarna mot ett nedlagt Bed & Breakfast och en stängd camping.
  • Byggnadsnämndens ordförande, Carin Walldin, (S), vill snygga upp Nordanstig.

Byggnadsnämndens ordförande i Nordanstig är less på stök, skräp, skrot och felaktiga vägvisare. Nu ber hon medborgarna om hjälp.

Annons

I sommarens soliga dagar söker många någonting att äta och någonstans att sova, och det är gott om skyltar som pekar åt än det ena och än det andra hållet. Men Carin Walldin, (S), ordförande i Nordanstigs byggnadsnämnd, har upptäckt att verksamheterna skyltarna visar till inte alltid existerar. Nu har hon lagt in en vädjan på kommunens hemsida för att få litet ordning och reda:

– Främst är det många småskyltar som inte gäller, men även ett antal vägvisare som man köpt från Trafikverket är fel. En del har vi plockat ner, exempelvis Lias Café mellan Gnarp och Jättendal, men flera andra sitter kvar. Främst ska det vara ordning längs E4, men givetvis även på mindre vägar.

Och allt skräp och skrot?

– Ja, vi har över 20 ärenden som handläggare i kommunhuset jobbar med. Men det tar en otrolig tid innan man ser att det händer något. Exempelvis står det tre övergivna husvagnar utanför Hagängsgården, kommunens äldreboende i Harmånger – fast inte på kommunens mark. Och uppe i Bäcksand, i norra kommundelen, finns en bil som stått där så länge att det växer träd genom den.

Kan ni göra något mer konkret?

– Vi spårar upp fordon och kommunicerar med fastighetsägare, ibland beror det på att äldre människor inte riktigt orkar med. Men ibland är det annat också.

Du är även ordförande för Nordanstigs Turism – vad ger detta för intryck av kommunen?

– Det är verkligen trist när människor söker någonstans att äta eller bo, och följer skyltar som är inaktuella. Jag vädjar till alla: ta bort skyltar som inte är aktuella!

Mer läsning

Annons