Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vill ha en vision"

/
  • Nils-Erik Kardell, Monica Westin, Fredrik Fernlund, Anders Forslin och Anders Engberg är några av visionärerna i Jättendal.

Dags att vända depp till pepp. Ta fram visionerna – skippa aggressionerna. Så tänker Petra Shara Stoor och Fredrik Fernlund, som laddar för stormöte med och för Jättendalingar.

Annons

– Jag vill bo här, ha familj här, och jag vill inte bo där det finns en negativ känsla. Vi ska bygga en gemensam framtid, för bygden, för framtiden – av det vi har nu, säger Petra Shara Stoor, som flyttade till Jättendal för tre år sedan. I tisdags inledde hon och sambon Fredrik Fernlund arbetet med sin idé om Vision Jättendal. Kring dussinet personer dök upp på träffen, där riktlinjer för ett stort visionsmöte den 30 augusti drogs upp. Plats och klockslag är inte klart, men att det blir, det är klart:

– Häftigt att så många kom! Det var människor som håller på med olika saker och jag hoppas ännu fler kommer till storträffen.

Vad händer då?

– Bland annat blir det diskussionsgrupper kring turism, samhällsbyggnad, kultur, företagande, äldre, barn och unga. Deltagarna ska bo inom sockengränsen, allt är förutsättningslöst och det gäller att ha ett öppet sinne och lyfta fram det bästa man har i sig själv. Glöm allt negativt, all missunnsamhet, fokusera på det positiva, ta fram de bästa idéerna.

Ni ska göra hemsidor och facebooksidor – men om man inte har dator?

– Hela Jättendalsbygden kommer att få ta del av informationen – vi ska se till att allt finns upptryckt på papper.

Räcker inte kommunens Vision 2020?

– Det ska inte bli som kommunens vision, vi vill ha en vision och hitta en slogan för Jättendal.

– Alla idéer kan inte göras på en gång, vi fokuserar på några i sänder. Men allt läggs i en idébank och hela vår vision ska präglas av inställningen: Vi kan!

Mer läsning

Annons