Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi stannar och tar ansvar"

Efter två möten med diskussion om kommunens parlamentariska läge, har Nordanstigscentern satt ner foten, åtminstone tills vidare. Partiet blir kvar i den fyrklöver som nu återstår av alliansen.

Annons

Moderaterna marscherade för en vecka sedan ut ur den då styrande lila alliansen, då det stod klart att Stig Eng, (C) inte ersätter Monica Olsson på posten som kommunstyrelsens, KS, ordförande. Därefter har en febril diskussion uppstått även hos Centerpartiet. Vid två möten med kretsstyrelsen och ledamöterna i kommunfullmäktige, har dels idéprogrammet stötts och blötts - och dels det parlamentariska läget.

– Det är klart vi fortfarande är besvikna över beslutet med KS-ordförandeposten. Men vi blir kvar i alliansen, i alla fall just nu, säger Stig Eng, vice ordförande i KS, som dock påpekar att även Nordanstigskretsen ska säga sitt - vid ett kretsårsmöte i februari.

– Vi ska lyfta frågan även då. Givetvis kan det bli så att det mötet vill att vi ska lämna alliansen, och då får vi väl ta det under övervägande.

– Kommunen är inne i ett tufft läge, där den nya organisationen ska genomföras vid halvårsskiftet. Det är frågor vi jobbat jättehårt för, och vi är beredda att ta vårt ansvar. Det skulle bli kaos om vi lämnade nu. Vi måste jobba på ett sätt som gagnar kommuninvånarna, så det blir ingen revolution nu, säger Stig Eng.

Mer läsning

Annons