Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi känner att vi gör nytta"

/
  • Alexander Wrangstål, Andrea Ekman och Madeleine Hulin promenerar gärna med makarna Valter och Märta Johansson, ibland ända ner till affären i byn.

Årets kommunala sommarjobb hamnade inom äldreomsorgen. På Hagängsgården i Harmånger är fyra ungdomar positivt överraskade över hur trevlig jobbet är.

Annons

Madeleine Hulin promenerar i solen med en äldre man i rullstol, de stannar till vid rödvinbärsbuskarna. Att jobba på äldreboende var en oprövad tanke hos Madeleine:

– Det är en bra erfarenhet och jag känner att jag gör nytta. Vi hjälper personalen, spelar spel med de äldre eller går och handlar med dem. Jag jobbar gärna här fler somrar, säger Madeleine, som bor i Harmånger och börjar nian i höst.

Totalt finns fyra sommarjobbare på Hagängsgården. Alla tycker det är roligare än väntat.

– Jag var skeptisk först. Men nu skulle jag kunna tänka mig jobba som volontär på äldreboende, säger 17-åriga Andrea Ekman från Vattrång, som börjar hudvårdsprogrammet på Sundsvalls Praktiska gymnasium i höst. Redan nu märks intresset:

– Jo, jag brukar måla naglarna på de äldre kvinnorna - det är uppskattat!

Alexander Wrangstål är 15 år och glad att ha sommarjobb på hemorten. Han brukar ta med gitarren.

– När jag spelar klassisk musik tycker de att det är fint, det känns bra att göra något de uppskattar.

Gunilla Woxlin, vikarierande platschef på Hagängsgården, öser beröm över "sina" sommarjobbare:

– De är fantastiska! Första dagen var de litet blyga, men sedan har de hittat på saker att göra hela tiden, och det är otroligt vad det fungerar bra!

Sommarjobben varar totalt tre veckor, nästa vecka är sista veckan för i år.

Mer läsning

Annons