Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Varit på väg härifrån ett år"

/
  • Den första november försvinner Patrik Thorson från Nordanstigs kommun.

Han började som ungdomssamordnare, blev strax utredare, därefter enhetschef. Men den 1 november lämnar Patrik Thorson Nordanstigs kommun.

Annons

Först utreddes projekt medborgarservice, och skulle bli verklighet – men kommunstyrelsen, KS, sa nej. För många som hoppats på ökad tillgänglighet och kommunvärdar som servar kommuninvånarna, gick luften ur. Strax därefter erbjöds Patrik Thorson att bli enhetschef för kansli- och kommunikationsenheten, där webb, reception och registrering ingår.

– Redan då jag fick chefsuppdraget förra året sa jag till dåvarande kommunchefen att jag var på väg härifrån, säger Patrik Thorson, som nu bestämt sig.

Vad avgjorde saken?

Då KS beslutade att medborgarservice skulle jobbas in i budget 2015, var det ett minskat förslag. I budget 2015 gick vi in med 8,5 årsarbetare, men redan nu är vi nere på 6,2. Förslaget inför 2016 är ytterligare två årsarbetare färre. Det är en av effekterna av åtgärdspaketet för att minska budgeten.

Och då slutar du?

– Under sommaren, då vi skulle börja titta på ny organisation, och det blev klart att två årsarbetare i min enhet ska vara beredda att röra på sig, kom jag fram till att jag också ska vara det. Jobbet jag tackade ja till i fjol är inte detsamma om ytterligare minskning görs. Då är det bättre att en helt ny person går in med sina förutsättningar och sin kompetens, och är med och arbetar med hur man med befintliga resurser hittar bra arbetssätt.

Hur tänker kring din tid här, nu när du går vidare?

– Det har varit tufft och utmanande att jobba här, med ständigt nya arbetsuppgifter. En enormt bra skola, jag har växt som yrkesmänniska. Men jag har haft min flickvän i Stockholm i flera år och nu har jag fått en tjänst i Järfälla, och vi tycker båda det ska bli trevligt att umgås litet mer...

Mer läsning

Annons