Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våren intecknad hos naturälskarna

/
  • Naturskyddsföreningens ordförande Sven Norman har lyft på förlåten till årets naturupplevelser i Nordanstig.

Naturvännerna vilar inte på lagrarna. Våren 2012 är späckat med både nytänkande och förädlade favoriter.

Annons

Succéhandboken "Sevärdheter i Nordanstigs natur" släpps i ny uppdaterad utgivning.

Föreningens ordförande Sven Norman har i dagarna släppt det komponerade programmet för första halvåret 2012. Nyfikenheten på innehållet är som alltid stor bland alla naturintresserade Norrhälsingar.

Startskottet går 1 mars då alla fjärdeklassare och deras föräldrar ska ut i markerna och lyssna in ugglornas rop i kvällsskymningen. Ugglelyssningskvällen repriseras några dagar senare under en månskensvanding i skogen runt Gnarp.

Med den stora händelsen sker en månad senare. Årsmötet är avklarat och styrelsen för 2012 formerad när man samlas på turistbyrån för att släppa den nya reviderade upplagan av "Sevärdheter i Nordanstigs natur.

Lite senare i april arrangeras en framtidsvecka på olika platser i kommunen. Mottot lyder hållbarare och klimatvänligare utveckling och Naturskyddsföreningen är i högsta grad inblandad.

Och sedan följer evenemangen i strid ström. Några smakprov:

Johan - dagen för de yngre i Holms kulturområde. Fågelvandring längs Harmångersån i Strömsbruk. Naturnatt i Hårte/Jättendalssjön. Vilda blommors dag på Åsvallens fäbodar. Ängsslåtter i Risberg i högsommartid.

Mer läsning

Annons