Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vapen från skottdrama återfunnet

/
  • I den här bostaden ägde skottdramat rum natten till den 13 september. Polisen misstänkte först mordförsök, men nu pekar utredningen mot att den skottskadade mannen sköt sig själv.

Polisen har hittat det vapen som avlossades vid skjutningen i Ede, Nordanstig.

Annons

Polisen har hittat det vapen som, av allt att döma, användes vid skottdramat i Ede, natten till den 13 september. Det ska vara ett hemmabygge, men så pass funktionsdugligt och farligt att det har orsakat allvarliga skador på 51-åringen, som troligen sköt sig själv i ögat.

– Ja, jag tror att vi kan säga att det är det här vapnet. Det finns väl egentligen inget som inte talar för det, säger Christer Sammens, förundersökningsledare och åklagare.

Vapnet är skickat till Statens kriminaltekniska laboratorium, Skl, för undersökning och analys. Polisen beslagtog tidigt ett annat vapen i bostaden där skjutningen skedde. Senare kom det dock fram i utredningen att detta inte var det vapen som användes.

Vad hände egentligen den natten?

– Det verkar som om man har suttit tillsammans och han (51-åringen) har riktat vapnet mot sig själv. Det talas också om att de skulle ha skjutit prick på burkar under kvällen. Vapnet har i alla fall på något sätt varit framme, säger Christer Sammens.

Mer läsning

Annons