Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägarna ska hyvlas bättre

/
  • En Huddigmaskin med skrapa uppfyller inte kraven på väghyvel på väg 307 - nu prioriterar NCC om.

– De erkänner att de haft problem och säger att det varit extremt den här vintern. Men vi har ju haft sådana här vintrar förr, säger Stig Eng.

I går mötte han representanter från NCC Roads och Trafikverket.

Annons

På torsdagen mötte kommunalrådet Stig Eng (C) tre representanter för NCC Roads vägservice i Hudiksvall, samt Tommy Färlin och Agneta Löf Trafikverket, Region Mitt för att diskutera situationen.

Och att det inte förslår med en Huddigmaskin utrustad med skrapa på väg 307, när det ena snöfallet efter det andra drar in över södra Norrlands kustland och inland, verkar nu även ha gått fram till väghållningsansvariga.

– Vi gick igenom hur vägarna sett ut. De erkänner de har haft problem med väghållningen. Nu ska fordonen disponeras om och en annan bil placeras här, en hyvel med "underbett" som skrapar bättre så det inte byggs upp vallar, säger Stig Eng.

Den bilen ska gå varannan gång mot Ilsbo - Bergsjö. Vart 3:e - 4:e snöfall ska väg 307, Jättendal-Hassela, hyvlas ordentligt.

– De säger att det varit särskilt besvärligt i år med tanke på att temperaturen växlat, det regnat och fryser varannan dag. Men vi har haft sådana vintrar förr, konstaterar Stig Eng, som tycker diskussionen var givande.

Mer läsning

Annons