Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utsökta utställare på Esters Café

/
  • Torun Eliasson, Hans Serrander, Inga Hjolman och Sofie Munktell är några av utställarna sommaren 2011 i Esters Café i Vattrång

Inte långt från E4 finns spännande bilder, större och mindre, och så skulpturer som väcker både undran och förundran. Även denna sommar är det utställning i Esters Café.

Annons

I år är det en rutinerad sextett och en debutant som delar golv- och väggutrymme i det som en gång var ett kapell i Vattrång, men som numera inrymmer konst, kaffedoft, kakfat och lokalt hantverk.

Debutanten i Esters Café är Vattrångstjejen Sofie Munktell, som för första gången ställer ut sina foton. Här finns roliga, rogivande och rörande detaljer i olika format.

Av övriga konstnärer heter fyra sjättedelar Serrander: Hans, Anna, Susanna och Björn, samtliga hemmahörande i kungliga huvudkommunen när de inte sommarbor i Vattrång.

Liksom i fjol finns Torun Eliasson, från Edsbyn, med och visar oljor och blandtekniker. Från Viksjöfors kommer Inga Hjolman, och hennes collage och synnerligen sällsamma skulpturer i trä och metall liknar inget annat i hela Hälsingland.

Hela juli månad kan förbipasserande roas av finurliga vykort som kom till av pengabrist en dag i Stockholm. Eller också kan man förundras över målningar som får sinnet att tänjas långt bortom semestern, ackompanjerade av flygande varghund och flöjtspelande madonna.

Mer läsning

Annons