Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredning om Nordanstigsrån läggs ner

Polisens förundersökning om rånet och mordförsöket i Nordanstig är nedlagd. Polisen säger sig ha bra koll på vilka personer som har utfört handlingarna, men har inte tillräckliga bevis för att kunna binda personerna till brotten.

Annons

Det var den 6 januari 2010 som familjen Hägg i Ilsbo utsattes för ett grovt rånförsök. Tre maskerade rånare kom in i familjens villa där Häggs barnbarn var på besök. Två av rånarna var utrustade med automatvapen och revolver. Något skrämde rånarna från platsen och de flydde från platsen i en bil. En av sönerna i familjen tog upp en biljakt, men rånarna svarade genom att skjuta mot förföljaren.

Så sent som i februari i år gick polisen ut och berättade att rånarna kunde ha koppling till en kriminell gruppering i Kramfors. Dessutom sa de att det fanns goda förutsättningar för att kunna lösa rånet.

– Det kan fortfarande lösa sig, om vi får in nya uppgifter om det som hände, säger Sune Nordh som arbetade som spaningsledare i början av utredningen.

Enligt han har polisen lagt ned ett gediget arbete för att knyta misstänkta personer till brotten.

– Det är väldigt allvarliga brott och jag vet att man verkligen har försökt för att lösa det här. Om vi får in nya uppgifter är det möjligt att starta utredningen igen, säger Sune Nordh.

Mer läsning

Annons