Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tydligare texter i kommunhuset

/
  • Symboliken i det godkända och varumärkesskyddade vapnet är viktig: hästen står för jord- och skogsbruk i kommunens inland, nätet symboliserar kustlandet och dess fiske och de sex maskorna ska erinra om de sex socknarna i kommunen.

Enheterna ska bli mer enhetliga, trycksakerna tydligare och dessutom ska visionen vävas in. Nu får Nordanstigs kommun en ny grafisk profil.

Annons

Efter två års översyn ska kommunen bli bättre på bokstavsskötsel, ordbruk och vapenföring.

Med en ny grafisk profil ska alla papper kommunens tjänstemän och politiker skriver, trycker, tillhandahåller och skickar ut, bli mer enhetliga, och ett dokument med mallar och tydliga instruktioner har nu godkänts av kommunstyrelsen.

I detta tas bland annat upp var och när kommunvapnet får och ska användas och att språket som används ska vara enkelt och tydligt, fackord och långa meningar undvikas och textförfattare ska alltid tänka på mottagaren som ska läsa texten.

Vikten av att hålla koll på upphovsrätten betonas också.

Den nya grafiska profilen ska successivt vävas in och som en extra marknadsföringsdetalj ska fortsättningsvis alla visitkort få kommunens vision 2020 tryckt i vitt på den blå baksidan: Nordanstig Naturligtvis - Här förverkligar du dina livsdrömmar.

Mer läsning

Annons