Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trumslag på långdistans

/
  • Robin Magnusson och Markus Lundstedt fick en rejäl dos trumslag vid Trumstämman i lördags, men ser gärna ytterligare evenemang av samma slag på Kulturstjärnan.
  • Ågren X 3. Morgan Ågren framträdde via videolänk och såväl i videokamrea som på datorskärm och storbildsskärm kunde hans trumsolon följas av det 40-tal som kommit till trumstämman.

Han har spelat med Frank Zappa, Fläskkvartetten, Freddie Wadling och Glenn Hughes, för att nu nämna några namn. I lördags kom fusiontrumslagare Morgan Ågren nästan till Gnarp.

Annons

För att citera Frank Zappas son Dweezil: "Om Morgan bodde i USA vore han en gigant". Umefödde Morgan Ågren behövde inte ens komma till Gnarp - storbildsskärm och stereoljud fick hela Kulturstjärnan att skimra extra mycket då han medverkade på videolänk. Och att undervisa på distans är inget nytt för Morgan Ågren, som tidigare hållit trumkurs i Utbildningsradion

Trumstämman, en del i projektet "Kickar utan Droger" lockade närmare 40-talet personer, som kom, såg och trummade. För det handlade inte bara om trumslag på distans, det fanns även möjlighet att själv prova på olika slags trummor, från congas till bastrumma. Robin Magnusson summerar dagen:

– Verkligen kul att det händer något sånt här i Gnarp! Många har varit väldigt intresserade och det har kommit folk mellan 5 - 50 år och deltagit och lyssnat, så det var lyckat.

Och att få uppleva Morgan Ågren live, om så bara på bildskärm, tyckte både Robin och hans bandkamrat Markus Lundstedt var inspirerande:

– Han är ju världens bästa fusiontrummis - skitkul att vi fick hit en sån här grej.

Mer läsning

Annons