Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre stipendiater på Bergsjödagen

/
  • Fotbollsskolan, som i år lockade ett 100-tal ungdomar, är en viktig del i Bergsjö IF:s ungdomsverksamhet.

Årets Lionsstipendium på totalt 10 000 kronor, delades av tre mottagare.

Annons

Vid den 28:e upplagan av Bergsjödagen delade Lions Club Bergsjö ut sitt stipendium. I år fick Bergsjöparkens ordförande Aina Lööf, och Calle Nilsson, 3 000 kronor vardera, och Bergsjö IF fick 4 000 kronor, speciellt riktade till ungdomsfotbollsverksamhet.

Bergsjö IF har just nu ungefär 200 medlemmar såväl enskilda som familjemedlemskap och stödmedlemmar. För närvarande har föreningen nio fotbollslag, övervägande juniorlag.

– Vi har många ungdomar från olika kulturer, både ensamkommande och andra. För dem är fotbollen en viktig mötesplats. Här får barn och ungdomar möjlighet att träffas och att lära känna barnen på orten. Vi får en gemenskap som gagnar alla! säger Ann-Britt Hammar, kanslist på Bergsjö IF, som gläds åt den överraskande gåvan.

Föreningens ordförande, Sven Strömberg, ska diskutera pengarna med styrelsen, men har en idé:

– Kanske vi kan köpa en ny tv, den förra blev stulen. Då kan vi filma träningar och matcher och titta på det – och träna på det som behöver bli bättre. Och kanske kan vi träffas och titta på matcher tillsammans också, och studera hur proffsen gör och sedan gå ut och öva på det!

Mer läsning

Annons