Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trähusfabrik etablerad i Årskogen

/
  • Ordinarie styrka samlad i fabrikshallen. T.v anställde Joel Wiklund från Jättendal och höger om honom delägarna Victor Lönnelid, Robert Lönnelid och Henry Sjögren från Sundsvall.
  • Robert Lönelid hoppas att man med tiden kan förvärva fastigheten. i årskogen

Den tidigare hönseribyggnaden i Årskogen har blivit produktionslokal för prefabricerade trähus.

Det Sundsvallsföretaget Sjögren och Lönnelid står bakom förvandlingen.

– En perfekt verkstadshall på hela 550 kvadratmeter och byggd 2003, säger Robert Lönnelid.

Annons

Han är med sina 45 år "veteranen" i den trio som äger och driver företaget. Kring sig har han två 22 -åringar, Henry Sjögren och sonen Victor Lönnelid. De bildar ordinarie produktionslag tillsammans med Joel Wiklund, 25 år, från Jättendal..

Robert Lönnelid fick på lite olika vägar kontakt med hönserifastighetens ägare Kenneth Neijnes. Ett hyreskontrakt skrevs. På sikt kan det bli ett förvärv.

– En fullträff för oss. Att hyra in sig på ett industriområde i Sundsvall innebär dryga kostnader. För transporterna är läget vid E4:an perfekt. I Gnarp råder en framåtanda bland företagarna och ett nätverk som vi redan lärt oss uppskatta.

Robert Lönnelid har över tjugo års erfarenhet i byggbranschen både inom produktion, konstruktion och säljverksamhet. Affärsidén att börja tillverka och leverera småhus, stugor och förrådsbyggnader i sektioner för montering på plats har han burit på ett tag.

– Vi fick en omgående säker avsättning för planerade volymproduktion genom avtalet med den rikstäckande byggvaruhuskedjan Byggmax.

För tillfället står leveranser av monteringsbara stugsektioner till storkunden för över 50 procent av leveranserna från Årskogen.

Mer läsning

Annons