Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjärnvik skärpte säkerheten efter dödsolyckan

/
  • Stora skyltar med säkerhetsföreskrifter möter numera besökarna på Tjärnviks Trä.

Sågverket Tjärnvik Trä har skärpt sina rutiner efter den tragiska dödsolyckan för ett år sedan. Säkerheten på timmerplanen har höjts kraftigt. Truckar och gångtrafik är separerade.

Nya varningstavlor har satts upp.

Annons

Arbetsmiljöverket begärde in svar från sågverksledningen på det inspektionsmeddelande som översändes den 21 december ifjol. Innehållet i meddelandet bygger på den inspektion som genomfördes på arbetsplatsen drygt två veckor efter olyckan.

Det är Jan Waliszewki, skyddschef på säkerhetsavdelningen hos Gällö Timbers hälftenägare SCA Forset Products, som undertecknat svaret till Arbetsmiljöverket i Falun.

Information om riskerna med att vistas i sektorer där det kör omkring truckar fanns tillgänglig sedan tidigare. För att förebygga och minska dessa risker ytterligare har ett antal skarpa åtgärder vidtagits.

Alla kör - och gångvägar på industriområdet har markerats och definierats.

Vid samtliga entréer står numera informationstavlor med karta över området och varningstexter. Tillåtna gångvägar har försetts med tydliga skyltar.

På alla dörrar som leder ut till industriområdet sitter sedan ifjol anslag med instruktioner vad som gäller om någon måste bege sig ut där det förekommer lastning och lossning med truckar.

Mer läsning

Annons