Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillvaron ska bli tryggare i Nordanstig

/
  • Christin Hübenette, BRÅ- och Folkhälsosamordnare, antecknar vad som behöver åtgärdas.
  • Här kommer personerna på trygghetsvandringen fram till att det vore säkrare med ett längre staket.
  • Nils-Olof Forsström diskuterar med BRÅ representanterna Christin Hübenette och Lennart Diamant hur boendemiljön kan bli säkrare.

Med trygghetsvandring ska det bli tryggare att bo i Nordanstig. Brottsförebyggande rådet och Folkhälsorådet genomför trygghetsträffarna på alla orter i kommunen.

Annons

Förra våren påbörjade Christin Hübenette, BRÅ- och Folkhälsosamordnare, arbetet med att genomföra trygghetsvandringar på alla orter i Nordanstig. Tanken är att brister i miljön och områden där folk vistas ska kunna åtgärdas. Arbetet kommer fortsätta med besök på samtliga orter under året.

På torsdagskvällen genomfördes en trygghetsvandring i Harmånger. Nils-Olof Forsström var med när det gjordes en trygghetsvandring på orten för två år sedan. Han efterlyser bättre instruktioner i hyreshusen för vad som gäller om det börjar brinna.

– Jag tycker att det ska sitta en utrymningsplan i entréerna och att det ska finnas pilar i källare och tvättstuga som visar utrymningsvägarna, säger han.

Christin Hübinette antecknar det som påpekas under kvällen. Bristerna sammanställs sedan och den som är ansvarig för området uppmärksammas på bristerna. Några unga killar visar en gungställning som de tycker är farlig och sittmöbler utomhus som är trasiga. Allting antecknas och fotograferas för att få en bra dokumentation. Under vandringen kan gruppen även konstatera att brister som påpekades för två år sedan har blivit åtgärdade.

– De som bor här är de som bäst vet vad som behöver göras. Därför är det bra om de kommer när vi anordnar sådana här vandringar. Det är viktigt att vi även dokumenterar det som har förbättrats, säger Christin Hübenette.

Det som ofta brukar påpekas på trygghetsvandringarna är att det saknas belysning i vissa områden som blir väldigt mörka på kvällarna och att det till exempel saknas staket vid vägar.

Mer läsning

Annons