Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Täppas sätts tillfälligt i karantän av radioledningen

/
  • Nästa vecka igen är Täppas åter i Sundsvallsstudion tillsammans med sin producent Lotte Nordh.– Hon var med i Stockholm och gav mig fint stöd, säger han.

Vecka 42 leder inte Täppas Fogelberg programmet Ring P1 som planerat.

Han sätts i karantän efter sitt kontroversiella debattinlägg om konstnären Lars Vilks.

Radiomannen från Jättendal tas dock till nåder igen vecka 43.

– Känns ändå som en bestraffning, kommenterar han.

Annons

Täppas Fogelberg är en programledare som berör. Älskad av många lyssnare medan andra blir provocerade.

Hans hårt skruvade ironier på SVT Debatts hemsida om hur långt konstnären Lars Vilks kan få tänja på yttrandefrihetens gränser blev för svårsmält.

– Till och med onsdagens huvudledare i Nordens största morgontidning, Dagens Nyheter, ägnades åt min enkla person. I sig en omtumlande händelse. Men från den stunden bröt det verkliga "helvetet" ut, beskriver Täppas Fogelberg

Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl biträdd av kanalchefen för SR Västernorrland, Susanne Helsing, fick dagen därpå ett inlägg publicerat på DN:s ledarsida. Där slår de fast att Täppas Fogelberg brutit mot programreglerna.

Igår var Täppas Fogelberg kallad till ett möte i radiohuset i Stockholm. Susanne Helsing fanns på plats. Där klargjorde hon att SR:s regelverk gäller i lika hög grad för externt kontrakterade som för anställda medarbetare.

– Det har vi inte lyckats trycka på tillräckligt. Vi bryter inget avtal med Täppas Fogelberg. Han är en uppskattad medarbetare som fortsätter hos oss, säger hon.

Nästa vecka hörs inte Täppas som planerat. Programmet skulle kretsa för mycket om händelserna kring programledaren bedömer cheferna.

Mer läsning

Annons