Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tanka samurajenergi i tältet vid E 4

/
  • Samurajmassören Yukio Nakahara ger Elisabet Näsman från Eskilstuna energimassage intill E4 i Gnarp

– Det är inte bra att köra bil när man är trött - här kan bilförare få ny energi. Det är samma slags massage som samurajerna använde, säger Yukio Nakahara, som slagit upp sitt massagetält i Gnarp.

Annons

Tanken var att snabbutbilda ungdomar i massage och låta dem sommarjobba med att ge bilförare och andra massage i en tipi, ett tält liknande dem som indianerna har. Men då Yukio Nakahara sökte pengar ur kommunstyrelsens utvecklingsmedel blev det nej.

Yukio, eller Japan-Jocke, som de flesta känner honom som, slog ändå upp sitt tält några hundra meter från södra infarten till Gnarp. Utanför ingången fanns ett anslag med texten "Sök jobb här". Han ville fortfarande förverkliga sin sommarjobbsidé.

– Fast, ungdomarna som kom trodde jag var från arbetsförmedlingen. Och några massagekunder kom det inte. Men en tjej som jobbar i hemtjänsten är i alla fall intresserad av att lära sig massageteknik.

Så, i tisdags rev han tipin och flyttade den närmare E 4. Under torsdagen var det nypremiär. Elisabet Näsman, hade semestrat med familjen i Långsele och var på hemväg till Eskilstuna, och ville gärna få litet ny energi.

– Nu kan jag säkert köra de 40 mil som är kvar till Eskilstuna! sa hon efter massagen.

– Det är inte bra att köra bil när man är trött. Jag erbjuder energimassage i 15 minuter. Jag masserar vissa punkter på kroppen där energicentra sitter. Det är samma slags massageteknik som samurajerna använde för 1500 år sedan, säger Yukio, som är nöjd med nya tältplatsen:

– Jo, detta är ett mycket bättre ställe, här syns jag ju!

Mer läsning

Annons