Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Öppen Ateljé

/
  • Ett underbart fälltäcke, av ett hundraåreigt, hemvävt rosengångstyg, var svårt att motstå...
  • Anja Tellin har deltagit i konstrundan Öppen Ateljé ett par gånger tidigare, och visade bland annat upp sina spännande metallskulpturer.
  • Nykomling - men ingalunda någon nybörjare. Hos Jonas Pettersson i Hassela fanns akvareller med vinterlandskap - vissa målade med spännande krackeleringsteknik.
  • Träsnitt är en mer udda tryckform, arbetskrävande om omständlig. Men, Jonas Petterson har gett sig på även denna teknik.

Nio Nordanstigskonstnärer har i år öppnat sina ateljéer för konstrundans besökare.

Annons

Från Hassela till Strömsbruk låg numren 19 - 27 på 2012 års Konstrunda i Nordanstig - Hudiksvall.

Jonas Pettersson, inflyttad från Barum i norra Skåne, har visat upp sin konst båda inom och utom landet, i "The Girl with the Dragon Tatoo" och i Kiruna stadshus, Sölvesborgs konsthall och på Bäckaskogs slott, med mera.

– Jag har varit med på konstrundan på Österlen flera gånger, men inte häruppe tidigare, så jag trodde det kanske skulle komma 2-3 stycken.

Snarare var det 50-60-talet besökare som hittade till hans Hälsingegård i Hassela på torsdagen. Också hos Anja Tellin i Vade, Bergsjö trängdes intresserade i den lilla stugan intill den brusande bäcken.

– Synd bara att det är så trist väder - jag hade hoppats kunna ha min plasmaskärare därute och visa hur jag jobbar, säger Anja, som tycker Öppen Ateljé är ett opretentiöst sätt att visa upp sitt konstnärskap.

I lilla Systugan "Norromån" i Gnarp hade även Helena Hassel en jämn ström av kunder denna dag.

– Jo, det är faktiskt många som hittar hit, sedan jag startade firman år 2000 har det ändå varit fullt upp att göra och det är ju verkligen roligt.

Mer läsning

Annons