Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för sjömack: "Förhoppningen är att ha den klar till sommaren"

/
  • Förhoppningen i Stocka är att en sjömack ska vara på plats till sommaren.

Andelsmacken i Stocka blev en succé, nu går arbetet vidare med att få även en sjömack på plats. Flera hundra andelar är sålda, och nu har tillståndsansökan börjat beredas.

Annons

När byborna i Stocka själva startade en mack 2010, kunde de aldrig ana vilken succé det skulle bli. I fjol fick 311 andelsägare sin första återbäring , och nu planeras för ännu en andelsmack i Stocka, en sjömack.

Redan före sommaren i fjol fanns intresselistor , och nu har en ansökan om att få anlägga en mack för drivmedel, i anslutning till gästhamnsområdet, inkommit till kommunen. I nuläget är det ovisst när beslut kommer att tas, ärendet har gått vidare till berörda remissinstanser som ska säga sitt i frågan.

Men redan nu har Stockabor och andra börjat teckna sig för andelar.

– Fram till årsskiftet hade 222 nya andelar à 500 kronor sålts i andelsföreningen, och fler är att vänta, säger Mats Widoff, som bor på Rönnskär och engagerat sig i andelsföreningen. Han berättar även att föreningen sökt medel från Jordbruksverket.

– Deras handläggning har inte påbörjats, men vi har fått delfinansiering genom försäljning andelarna. Förhoppningen är fortfarande att ha en sjömack klar till sommaren men det beror på Jordbruksverket och kommunens handläggning.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons