Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormöte om Sörfjärdens framtid

/
  • Klasudden i Sörfjärden, där det nu finns storslagna planer för sjöbodar, gästhamn och en restaurant.

Igår lördag hade Sörfjärdens intresseförening bjudit in kommunalrådet Stig Eng (C) för att diskutera planerna för byns framtida utbyggnad.

Annons

Det var ett mycket välbesökt möte i Sörfjärdens kapell i lördags, dit Stig Eng hade kommit för att svara på frågor och berätta för de boende om hur man från Nordanstig kommuns sida ser på den lilla fiskebyns utveckling.

- Vi är mycket glada för att kommunen nu verkligen intresserar sig för Sörfjärdens utveckling, förklarade Karl-Erik Byhlin, ordförande i Sörfjärdens intresseförening.

De områden som diskuterades, i en försiktigt positiv anda, var framför allt Stenhällan, Klasudden och festplatsen. För Klasudden - som ju ägs av en privatperson - krävs sannolikt, enligt Stig Eng, att man bygger ett antal sjöbodar, gästhamn och kanske någon typ av café- eller restaurantverksamhet för att man ska få lönsamhet i en investering där.

Enligt Karl-Erik Byhlin är det viktigt att man tar ett helhetsgrepp och att man verkligen tittar noga på den ekonomiska, långsiktiga hållbarheten för hela byns framtida utveckling.

- Vi har ju också hela området i södra Sörfjärden, där golfbanan ligger och där det bland annat finns en restaurant idag.

Beträffande detta område - omkring Gnarpsbadens golfbana - konstaterade Stig Eng att det kanske kunde vara en lämplig plats för en campinganläggning, som han beklagade inte längre fanns i byn, efter att den gamla campingen sålts till föreningen Maskrosbarnen för ett par år sedan.

Mer läsning

Annons