Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora ingrepp i Nordanstigs primärvård

/
  • Det välutrustade träningslokalen är en stor tillgång för rehabiliteringsteamet i Bergsjö. En liten oro finns över vad som sker med gymmet efter överflyttningen till hälsocentralens korridor..
  • Ett  komplett träningsgkök är en stor tillgång i rehabiliteringen av patienter.

Stora organisatoriska omvälvningar väntar för landstingets primärvård i Nordanstig.

Den 1 december 2010 upphörde rehabiliteringen som egen enhet. Personalstyrkan har slimmats.

Rehab lyder nu direkt under hälsocentralen. Efter en ombyggnad flyttas även verksamheten över.

Annons

Arbetsterapin bantades med en halv tjänst. Idag är Christina Forsström från Stocka den ende som jobbar full tid med hembesök och polikliniskt arbete. Vid sin sida har hon nyrekryterade Caroline Olsson som tillträtt den tjänst på 50 procent som blev kvar efter översynen

Två sjukgymnaster, Karin Jernberg och Sven Strandberg, upprätthåller varsin heltidstjänst i primärvården i Bergsjö. I dagsläget finns inga signaler om att den styrkenivån ändras.

En kommande händelse som sätter nya djupa spår i primärvårdens organisation är regeringsbeslutet att lyfta över all hemsjukvård till kommunerna. För Nordanstig och övriga Gävleborgskommuner blir startdatum 1 januari 2013. Vad som sedan återstår av den redan krympta rehabenheten på hälsocentralen efter nästa årsskifte vet ingen.

Ombyggnaden för att samla all primärvård i samma korridor i Bållebofastigheten planeras just nu i samverkan med fastighetsägaren Nordanstigs kommun. En arkitekt är anlitad. Var det välutrustade rehabgymmet ska kunna placeras blir en knäckfråga.

Mer läsning

Annons