Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stocka filmfestival får pengar

Av allt att döma blir Stocka Filmfestival 2012 av. KS au beslutade på torsdagen att bevilja festivalens bidragsansökan.

Annons

– Ja, det blev bifall till finansiering, och kommunens kostnad kommer att uppgå till 80 000 kronor, säger Monica Olsson, (S), ordförande i kommunstyrelsen, KS, vars arbetsutskott - au - på torsdagen beslutade att pengarna ska tas inom den befintliga ramen.

– Jättebra att det blir en filmfestival, säger Monica Olsson, som tycker festivalen bidrar till att sätta Nordanstig på kartan:

– Det finns ju ett beslut sedan tidigare att vi ska satsa på 1- 3 projekt årligen som stärker varumärket Nordanstig och Stocka Filmfestival är helt i linje med det, säger Monica Olsson.

Nils-Olof Hedenskog som varit projektlidare för festivalen har inte kunnat nås, men svarade nyligen att han hela tiden jobbat ideellt med förberedelserna till filmfestivalen, i förhoppning om att den ska bli av:

– Vi har inte kunnat förbereda, eftersom vi inte vetat om vi skulle få några pengar. Men, vi har hela tiden hållit en dialog med andra parter, Folkets bio och Filmcentrum med flera.

– Vi har hela tiden haft preliminära planer och är villiga att jobba dygnet runt när vi bara vet att det blir av.

Blir det här sista festivalen?

– Det tror jag inte. Det är så många som är engagerade så det står nog inte och faller med oss.

Festivalen startade 1999 och har hållits i stort sett vartannat år. Årets festival, den 5 - 9 september, är den åttonde.

Mer läsning

Annons