Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsarkitekt Christina Englund väljer bort Nordanstig: "Inget lätt beslut"

/
  • Översiktsplanearbetet är grundligt, men hinner inte bli klart, eftersom stadsarkitekt Christina Englund nu lämnar Nordanstigs kommun.

Efter sju år tömmer Christina Englund skrivbordet i Bergsjö kommunhus och drar vidare.

Annons

Läs även: Hon blir ny stadsarkitekt i Hudiksvall .

Första annonsen såg hon inte, men när Hudiksvalls kommun på nytt annonserade efter ny stadsarkitekt, sökte hon och fick jobbet. Nu slutar Christina Englund i Nordanstig och nyrekryteringsarbetet har inletts.

– Det var inget lätt beslut, jag känner stor lojalitet och engagemang, men det finns inte jättemånga möjligheter att gå vidare inom mitt område. Detta är en möjlighet att fokusera mer på gestaltnings- och planeringsfrågor, säger hon, och berättar att det emellanåt är svårt att fokusera på planfrågor, eftersom så mycket annat kommer in.

Läs även: Överhopad byggpersonal stänger .

– I en liten kommun som inte sitter på samma resurser som en stor blir man litet av diversearbetare, det är naturligt. Det är ju roligt också, men samtidigt tar det tid att komma framåt.

Är det därför du slutar?

– Nej, huvudorsaken är att jag ville greppa den här möjligheten.

Vad är du mest nöjd med?

– När jag summerar har jag har åstadkommit en vindkraftsplan, LIS-plan – som även kommit långt i förverkligande, va-plan, fördjupad översiktsplan för ostkustbanan och är en bra bit på översiktsplanen .

Du hinner inte bli klar?

– Nej, det hade varit roligt att få göra klart till samrådsförslaget. Men jag hinner den avslutande dialogen, med turnerande dialogbod i maj-juni, och hoppas kunna göra en bra överlämning. Och jag är öppen för att finnas med som en mentor, om någon önskar det.

Någon dröm som aldrig blev?

– En aktivitetshall. Frågan ska lyftas av politiken nu, där finns ett stort behov för skolans elever, och skulle även kunna användas för mässor, event och av föreningslivet.

Vd ser du fram emot i Hudik?

– Stationsläget och dubbelspåret genom Hudiksvall är en jätteintressant fråga, liksom utvecklingen av kajområdet.

Flyttar du nu?

– Nej, jag kommer att bo kvar i Nordanstig.

När börjar du i Hudik?

– Den 22 augusti, och innan dess ska jag ha litet ledigt.

Mer läsning

Annons