Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snötungt på första åket

/

I helgen öppnades skidbackarna i Hassela med en minst sagt vit premiär.

– Det är mycket snö, men det går bra att åka ändå. Det är härligt att säsongen har kommit igång, sade åkaren Mattias Leek från Söderhamn.

Annons

I ett snövirvlande väder var det dags att öppna portarna för årets skidåkning i Hassela. En vecka tidigare än planerat öppnades sex pistar och fyra liftar, vilket är nästan halva anläggningens kapacitet.

– Vi har fått så mycket snö att det funnits förutsättningar att öppna tidigare. Det är underbart skönt! Vi vill komma igång så tidigt som möjligt för att få en längre säsong, sade Lars Forsberg, platschef på Hassela ski resort.

Anna Thorsaeus från Sundsvall och hennes vänner kom till Hassela att testa underlaget.

– Det är mycket snö och blött i backen, så det bromsar upp farten. Jag har inte heller så bra glid på min bräda. Men det är kul ändå och bra att säsongen börjar lite tidigare, då får man åka mer, sade hon.

Sexårige Alvin Gustavsson från Jättendal och pappa Patrik Gustavsson ville inte missa premiären.

– Vi var sugna på att åka. Det var lite tungåkt, men kul att det kom igång nu, sade Patrik Gustavsson.

Nere vid en av liftarna stod Anders Thyr och hjälpte åkarna att få liftbygeln på plats.

– Det har ändå varit bra med folk med tanke på vädret. Det är härligt att det har kommit så mycket snö. Gästerna blir glada av att vi kunde öppna tidigare och vi får ju mer jobb, sade han.

Att förra vintersäsongen inte var någon höjdare för anläggningen är känt då bland annat stormen Dagmar ställde till det ordentligt. Men Lars Forsberg tror att denna säsong innebär ett bättre resultat än fjolårets.

– Vi är otroligt hoppfulla och har märkt en markant ökning av bokningar de senaste veckorna. Snön har kommit i hela landet och då känner sig folk sugna på att åka skidor, sade han.

Mer läsning

Annons