Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba ryck när Björken återuppstår

/
  • Barbro Gustavsson från Hudiksvall  och hennes nye chef Johan Henriksson från Bergsjö är redo att återstarta pensionat Björken.

Snabba ryck gäller på restaurangfronten.

Rutinerade kocken Barbro Gustavsson blev nyligen uppsagd från sin arbetsplats Hasselamacken.

På måndag finns hon i köksregionerna när Äventyrsmästarna återuppväcker pensionat Björken.

Annons

Efter nästan två års anställning fick hon det oväntade beskedet att hon var överflödig. Hasselamacken ändrade inriktning och upphörde med lunchserveringen.

– Jag visste att Johan Henriksson och hans företag nyligen tagit över Björken och att han kanske behövde någon att ta hand om matlagningen. Så jag uppsökte honom, berättar hon.

Den kontakten kom i exakt rätt läge. Äventyrsmästarna hade påbörjat inflyttningen till pensionatsfastigheten inne i Hassela centrum från sin tidigare hemvist i den slitna baracken uppe på Älvåsen. På Björken stod ett komplett restaurangkök och matsal och väntade på att användas efter tre år i träda.

Johan Henriksson förklarar att han hade tänkt avvakta med att öppna upp för allmänheten och i första skedet inrikta sig på att serva inbokade gäster. Genom anställningen av Barbro Gustavsson förändrades läget. Den avsomnade restaurangen kan återuppstå tidigare än han vågat hoppas.

Mer läsning

Annons