Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smålandsskyttar vann bäverjakt i Gnarp

/
  • Redo för jakt: Emil Frej, Victor Nordh, Sten-Ove Jönsson, Marcus Simonsson, Johan Almqvist, samtliga från Sävsjö, jagar tillsammans med sina värdar Daniel Bohlin, Teresia Olsson och Johan Wallin, samt hunden Amira.
  • – Bävrar har oerhört bra luktsinne, man bör gå mot vinden. Det står i faktaböcker att deras syn och hörsel är sämre, men de upptäcker lätt jägare som inte är dolda och tysta, säger Viktor Svensson.

Fyra unga Sävsjöskyttar deltog i en jakttävling, och sköt sig hela vägen upp till Gnarp. I tre dagar har de följt tre elever från jordbruksgymnasiets jaktlinje i Ljusdal på bäverjakt.

Annons

Victor Nordh, Emil Frej, Marcus Svensson och Johan Almquist, alla från Sävsjö i Småland deltog nyligen i en tävling arrangerad av Svenska Jägareförbundet - och vann! Priset var tre dagars bäverjakt i hälsingeskogarna.

Teresia Olsson, Gnarp, Johan Wallin, Bergsjö och Daniel Bohlin, Färila går alla naturbruksgymnasiet i Ljusdal, Skogsprogrammet med inriktning på jakt, och tog hand om jägargänget från Sävsjö.

– Representationsjakt ingår i en av våra kurser, förklarar Teresia, som tillsammans med Johan och Daniel var värdar för besökarna.

Även Viktor Svensson, från Bergsjö, fanns med under jaktdagarna.

Viktor som, trots att han bara är 21 år, jagat bäver i sex år, känner till i stort sett varenda bäverdamm i hela Nordanstig. Han tycker jakt även är en fin naturupplevelse.

– Förra gången jag var på bäverjakt såg jag en utter, i Dyrån. Den simmade förbi där jag satt och tittade buttert på mig...

Och trots att Sävsjökillarna inte fick med någon bäver hem, var alla mycket nöjda med sin Norrlandsresa:

– Det har varit väldigt roligt, och helt annorlunda att jaga här än i Småland!

Mer läsning

Annons