Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräckscener när udda musikvideo filmas

/
  • Det gick att slita loss teamets medlemmar från sina uppgifter för en kort gemensam samling. Många funktioner ska synkroniseras för att få resultat. Varken djup snö eller rå kyla kunde dämpa arbetsglädjen
  • Petra Shara Stoor har lämnat regissörsstolen och är tillbaka i sin egentliga yrkesroll som maskör.
  • Leo Flavum, musiker, sångare och låtskrivare som aldrig tagit några lektioner och kan sätta etiketten autodidakt på visitkortet.
  • En häxnatt i Gammsätter. Inspelning pågår.

En häxjakt pågick i gammelskogen i Gammsätter.
Musikern och levnadskonstnären Leo Flavums senaste CD -album, Rummage, filmatiserades.
Sceneriet är påträngande och musikvideon signerad Petra Shara Stoor blir den diametrala motsatsen till sockersöt

Annons

Det är första gången som den naturaliserade Gränsforsbon Leo Flavums egenkomponerade musik bildsätts, Det färska CD - albumet är hans tionde i raden.

Det konstnärliga innehållet i filmen anpassas till någon strävan att marknadsföra Rummage. Texten och musiken har inspirerat Petra Shara Stoor, till professionen make up - artist och maskör, att ta sitt första egentliga steg som filmare.

– Vi är ett par sedan ett par år tillbaka och kultursjälar bägge två. Det är Shara som är filmens idégivare och konstnärlig ledare. Jag håller mig lite vid sidan, ger synpunkter och råd och ser till att filmteamets besättning får käk och varm dryck.

I lördags pågick ett intensivt filmarbetet från gryning fram mot midnatt i skogen någon kilometer norr om Gammsätter och i parets hus, tidigare Wetters fastighet, som fungerade som inspelningens bas.

Drygt 20 personer var involverade. och alla i teamet, både de framför och bakom kamerorna, ställer upp frivilligt och ideellt.

De flesta som agerar är ungdomar från Gränsfors och Bergsjö. Endast huvudrollsinnehavaren Johanna Sandström, har scenerfarenhet och gått i teaterskola. Just nu är hon tillbaka i universitetsstudier i engelska på Uppsala universitet.

Filmningen i Gränsfors känner hon som ett inspirerande avbrott och nordöstra Hälsingland är lite hemmaplan för den 26 -åriga Sundsvallstjejen. Familjens sommarställe ligger Hårte och hon har medverkat i uppsättningar i Mellanfjärdens sommarteater.

Annons