Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolpojke kränktes i flera år

En Bergsjöelev kränktes under sex läsår. Nu kritiseras kommunen.

Annons

Ärendet sträcker sig tillbaka till 2005 och har pågått till vårterminens slut 2011. En skolpojke i Bergsjö Centralskola har under denna period utsatts för påhopp av olika slag. Han har blivit inlåst, snömulad och kallats för kränkande tillmälen.

Pojkens anhöriga har vid upprepade tillfällen kontaktat skolan som satt in olika åtgärder.

Nu har Barn- och elevombudet, BEO, utrett saken och konstaterar att skolans åtgärder inte varit tillräckliga. Inte heller har ärendet utretts fullt ut och även vad gäller uppföljning brister Nordanstigs kommun.

UK-nämndens (utbildning och kultur) ordförande, Boerje Bohlin, (S), beklagar djupt att skolelever utsätts för kränkande behandling, men påpekar att det är svårt att övervaka varje elev varje sekund.

– Vi har inte tillräckligt med personal för att göra det. Bergsjöskolan är en stor skola, med många elever. Fast tyvärr förekommer kränkningar även på mindre skolor. Vi jobbar hela tiden aktivt, men hur mycket vi än informerar blir det aldrig hundraprocentigt. Det går inte att införa Gestaposkola. Det här fallet är väl dokumenterat och vi gör givetvis vad vi kan och kommer att följa BEO:s beslut.

BEO bedömer inte att kränkningarna varit så omfattande att det kan bli fråga om skadestånd

Mer läsning

Annons