Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolinspektionen utreder två skolor

En förälder har anmält två skolor i Nordanstig till Skolinspektionen. Anledningen är att föräldern anser att dess barn inte har fått det stöd som barnet är i behov av.

Annons

Enligt anmälan till Skolinspektionen har eleven haft problem i skolan under flera år. Eleven har haft det svårt i skolmiljö och varit utsatt för mobbning under flera år. Enligt anmälan har eleven börjat använda våld mot personal och elever i skolan. Eleven har enligt anmälan pågrund av detta fått byta skola.

– Vår grundbult är att hela tiden arbeta tätt ihop med föräldrar i sådana här fall. Sedan försöker vi hitta olika individuella lösningar, säger rektorn på skolan där eleven tidigare har gått.

Rektorn har svårt att säga vad det är som kan ha brustit i hanteringen av det aktuella ärendet.

– Vi har gjort det som vi kan med den här eleven. Alla beslut som vi har tagit har vi tagit tillsammans med föräldrarna. När det handlar om skolbiten har vi gjort det som vi kan, säger rektorn.

Till att börja med gick det bra för eleven på den nya skolan. Men föräldern skriver i anmälan att elevens tillvaro i skolan har försämrats igen. Föräldern skriver i anmälan att det har hållits utvecklingssamtal där det har framgått att eleven inte kommer att uppnå målen för sin årskurs i nästan samtliga ämnen. Föräldern säger att det saknas planering för framtiden och att föräldern känner en hjälplöshet för att skolan tycker att barnet är en farlig elev.

Föräldern är kritisk till att skolan inte hjälper till med mer resurser och informerar i tid om att eleven inte kommer klara målen i alla ämnen.

– Generellt sätter vi oss och ser över vilka behov som finns och ser hur vi kan stötta utifrån det. Vi har haft olika träffar och diskuterat vilket stöd som vi kan ge den här eleven, säger rektorn på den skola där eleven går nu.

Skolinspektionen kräver nu svar från båda skolorna för att utreda hur skolorna har agerat i ärendet.

Mer läsning

Annons