Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simskola - en söndagssuccé

/

Det höll inte på att bli någon tredje simskoletermin, på grund av kostnad för extra vattenprover. Men Nordanstigs kommun gjorde snabbutryckning och simskolesuccén kunde fortsätta.

Annons

Våren 2011 startade simskolan i Nordanstig. Då fanns två grupper med ett 25-tal barn, nu har Maggie Wiksten och Felicia Engblom fyra grupper med tolv elever i varje, varje söndag kl 14 - 18, och fler står i kö.

– Det har blivit oerhört populärt, både i Hudiksvall och i Nordanstig, under ett år har det ökat från 60 till 240 barn sammantaget i båda kommunerna, säger Per Gedda, Hudiksvalls simsällskap.

Den här terminen höll emellertid hygienkraven på att stoppa simundervisningen i Bergsjöbassängen. Eftersom man flyttade simskolan till söndagen - det fanns inte tider i bassängen på någon veckodag - krävdes ytterligare ett prov på vattenkvaliteten, en kostnad på 15 000 kronor, som simsällskapet inte hade möjlighet att betala. Den ansökte om bidrag och här tog inte byråkratin lång tid. På bara några dagar gick kommunen in och tog kostnaden och simskolan kunde fortsätta.

Mer läsning

Annons