Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röstabadets bad ska rustas

/
  • Att poolen är stängd har märkts på tillströmningen av gäster i sommar, och på skylten har man fått kryssa över ordet

I sommar har det märkts på gästantalet att Röstabadet inte längre har något bad. till nästa sommar hoppas dock Harmångers IF ha renoverat poolen, och nu söker föreningen bidrag från kommunen.

Annons

Inför årets sommarsäsong fick Harmångers Bad & Camping kryssa över ordet "bad", sedan man inte kunde följa regelverket. Detta gör vissa gäster besvikna.

– Visst märks det att badet inte finns kvar. Det finns gäster som skippar oss för att vi stängt poolen, säger Per Andersson, ordförande i Harmångers IF som äger och driver campingen, där totalt 13 stugot med fyra bäddar i varje finns att hyra.

Han jobbar för en tempererad bassäng på campingen vid Åvallen om något år igen:

– Både för våra gäster och för dem som bor här omkring. Men badet måste kunna bära sina egna kostnader och gå runt, annars fungerar det inte. Vi håller på och ansöker om pengar hos kommunen och via Leader. En kille i branschen har sett över kostnader för pumpar, rening och fliseldad uppvärmning. Målsättingen är att ha det klart nästa sommar.

Harmångers IF har sökt 250 000 kronor ur kommunstyrelsens utvecklingsmedel. Totalt uppskattar man att en renovering av den tempererade bassängen ska kosta 689 000.

För någon vecka sedan ansåg en norsk turist att allt är så nedslitet att campingen bör stängas.

"Hyttene er i dårlig stand og står ned på bakken, med hele musefamilien boende under" står det i den norske turistens klagan.

Men Kenneth Johansson, miljö- och hälsoskyddsinspektör vid Norrhälsinge miljökontor, anser inte att campingen ska dömas ut.

– De har rustat upp campingen, bland annat har toalett- och hygienutrymmena kaklats. Jag har inte hittat något hälsofarligt. Visst, anläggningen är inte ny, men man får vad man betalar för - en övernattning till hyfsat pris, säger Kenneth Johansson.

Mer läsning

Annons