Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Flodin tillbaka som kommunrevisor

/

Rolf Flodin, (M), gör come back som revisor i Nordanstigs kommun.

Egenföretagaren i Yttre söder om Bergsjö satt ordinarie i revisionen under föregående mandatperiod.

Annons

Anledningen till nyvalet av Rolf Flodin är att det uppstått en lucka efter Lennart Holmstens avsägelse och flytt till Östersunds kommun.

Efter att ha varit ordförande i kommunrevisionen växlade Lennart Holmsten ner till viceposten från och med 2011 på grund av det nya politiska alliansbygget i Nordanstigs kommun. Ordförande blev en oppositionsföreträdare, Sverker Söderström, (FP) från Gnarp.

Lennart Holmsten efterträds som vide ordförande av en annan socialdemokrat, ordinarie ledamoten Hans Sundin från Strömsbruk som tar ett steg upp.

Holmsten lämnade ytterliga revisorsuppdrag där kommunfullmäktige utsåg efterträdare. Rolf Flodin reviderar Stiftelsen Ersk - Matsgården. Anders Jonsson, (C), från Jättendal, får Nordanstigs Bostäder på sin lott.

På senaste fullmäktige valdes också ny revisor till det kommunala bolaget Nordanstigs Fjärrvärme. Hans Sundin går in med Anders Jonsson som ersättare.

På fullmäktige beslutades att inte föreslå någon kandidat till revisorsuppdrag i Inköp Gävleborg. Den uppgiften överlåts till de två stora hälsingekommunerna Hudiksvall och Söderhamn.

Mer läsning

Annons