Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rökning växande problem på Bergsjöskolan

/

Kommunstyrelsepolitikern Per-Åke Kardell, (C), lyfter problemet med att allt flera högstadielever smyger undan och röker på hålltimmar och raster.

– Jag har själv en flicka som går på Bergsjöskolan och är som alla andra föräldrar oroad över utvecklingen.

Annons

Därför tog han det lite ovanliga initiativet att väcka frågan under ett sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott som annars mest handlar om hårda ekonomiska frågor.

– Jag tycker att man som politiker ska ta upp och penetrerar även den här typen av problem i samhället motiverar Kardell och understryker att han vet att varken kommunens folkhälsosamordnare och skolledning sitter passiva.

Hans synpunkter vidimeras genom en färsk tillsyndsrapport från Norrhälsinge miljökontor. En flygande inspektion genomfördes på Bergsjöskolans skolgård den 15 november av två inspektörer. De slår fast att högstadieskolan inte klarar att upprätthålla rökförbudet och har påtagliga problem med att eleverna blossar.

– Rökande elever kunde iakttas också under besöket. Fimpar och cigarettpaket sågs på flera ställen runt skolan.

Bergsjöskolan har kört kampanjen "Tobaksfri du." Man har haft informationskvällar kring tobaksrökningen men med dålig föräldrauppslutning. Detta framkom vid inspektorernas samtal med rektor Eva Klang.

Mer läsning

Annons