Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivstart för ryttare

/
  • En paddock blir underbart, tycker Trude Mathisen, på Lancelot, treåriga Gry W Mathisen på dräktiga shettisen Wiwi, Erica Saarenpää samt Merethe Olofsson på Phonix.

För bara någon månad sedan fanns inte Nordanstigs Ryttarna. Nu har de fått KS-medel till en paddock, och planerar för fullt för framtiden.

Annons

I slutet av mars hölls workshop i Bergsjögården, med ungdomar från olika kommundelar som diskuterade fritiden. Från Vattrång kom ett halvdussin tjejer och nu har de dragit i gång en alldeles ny förening, Nordanstigs Ryttarna.

– Det här är den hästtätaste byn i kommunen men vi har inte ens en ridbana. Vill vi rida måste vi ta oss till Harmånger, längs E4, förklarar nyblivna ordföranden i interrimstyrelsen, Erica Saarenpää.

Den nybildade föreningen tog snabbt kontakt med föreningssamordnare Ulf Sundblad, som satte samman en ansökan till kommunstyrelsen, KS, om utvecklingsmedel - för att kunna bygga en ridbana, en så kallad paddock. Förra veckan var det klart: de får 75 000 kronor.

Och platsen för paddocken har de redan klar:

– IFK Vattrång har en fotbollsplan en bit bort, som de inte använder. Den passar oss perfekt! Där ska vi göra en ridbana som är öppen för alla - oavsett om man rider western, dressyr, hoppar eller har en skogsmullehäst.

Än så länge har föreningen bara ett 10-tal medlemmar, men de tror många kan hitta en gemenskap - inte bara hästintresserade:

– Vi har så många idéer vi ska spinna vidare på - kanske grillfester för alla, brännbollsturneringar, arrangemang för hundintresserade - som agility - och så vidare. Vi hoppas också få igång en gemenskap i byn med detta - här händer ju inte så mycket annars.

Mer läsning

Annons