Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättsläkaren "Inget tyder på brott vid branden i Yttre"

Dödsoffret vid branden i Yttre, Bergsjö för en vecka sedan är fortfarande inte identifierad. Men rättsläkaren kan inte se att dödsfallet kan kopplas till något brott.

Annons

Läs mer: Polisen: En död efter brand i fritidshus - misstänker mord och mordbrand

– Det är det preliminära utlåtandet från rättsläkaren som vi har fått. Det kommer att dröja någon månad innan det slutgiltiga resultatet blir klart, säger Mikael Hedström, som är polisens presstalesman i Gävleborg.

Polisens avspärrningar av området kommer att ligga fast ytterligare några dagar och sedan kommer fastigheten att täckas över i avvaktan på försäkringsbolagets bedömningar om eventuell återuppbyggnad av den timrade byggnaden.

Polisen utgår från att det är en saknad 73-årig man som är den avlidne och de anhöriga är underrättade om omständigheterna. Men det kommer att krävas identifiering via DNA för att fastställa identiteten och det dröjer också någon månad.

Läs mer: Ännu oklart kring Yttrebranden

– Vad som hänt i Yttre vet vi inte, mer än att rättsläkaren inte bedömer det som ett brott. Vi avvaktar att teknikerna och rättsläkaren jämför resultaten av sina undersökningar, säger Mikael Hedström.

Det innebär att brottsrubriceringen mord och mordbrand står fast efter branden i en personbil och ett fritidshus förra onsdagen.

Läs mer: Polisen: Vi har ingen misstänkt

Polisen aviserar samtidigt att intensiteten i utredningsarbetet sänks i avvaktan på tekniker och rättsläkares rapporter.

– Det viktigaste är att komma så nära ett svar att de anhöriga får en uppfattning om vad som kan ha hänt, även om vi kanske aldrig får hela bilden, säger Mikael Hedström vid Gävleborgspolisen.

Mer läsning