Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättegång om överfall med yxskaft

I mars i fjol blev en man i 35-årsåldern misshandlad av en bekant på en fest i Bergsjö. På tisdagen möttes de i Hudiksvalls tingsrätt.

Annons

Det hela utspelade sig på en fest hemma hos den åtalade. De två männen rök ihop efter det att den ene vält ut en krukväxt. Men sedan går berättelserna isär.

Mannen i 35-årsåldern hävdar att han slagits upprepade gånger med ett yxskaft, bland annat fick två jack i huvudet sys ihop på sjukhuset i Hudiksvall. Han var rädd för att bli ihjälslagen och har bara suddiga minnesbilder av själva händelseförloppet, fram till att han vaknade på marken utanför huset.

Den åtalade medger att han slog den andre med yxskaftet, men hävdar att han gjorde det i nödvärn då han hade honom över sig och fick panik. Han uppfattade sig inte berusad då det hände, medan 35-åringen hade över två promille alkohol i blodet.

Åklagaren anser att den åtalade visat särskild hänsynslöshet och råhet vid misshandeln och yrkar därför på fängelse i drygt ett år. Försvarsadvokaten menade att det handlade om nödvärn och att hans klient ska frias alternativt dömas till ett villkorligt straff och samhällstjänst. Dom meddelas 18 januari.

Mer läsning

Annons