Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planerar politisk Almedalscharter

/
  • Tor Tolander, (M), ställde partiledarhoroskop i Almedalen, och vill ta med hela kommunens politiker till Gotland nästa år.

Tor Tolander, oppositionsföreträdare och astrolog har ställt partiledarhoroskop i Almedalen. Då upptäckte han att få Nordanstigspolitiker var på plats – och det vill han ändra på.

Annons

Efter tre intensiva dagar i med politikercirkus, och som någon uttryckt saken "rosé-lajv" i Almedalen, har Tor Tolander, (M), oppositionsföreträdare och kvällstidningsastrolog, återvänt till Hassela.

– Det var otroligt givande på flera sätt, vi i Nordanstig är dåligt förankrade i det politiska livet i stort. Fler borde komma till Almedalen. Vad jag kunde se var det bara företrädare för M och V från vår kommun.

Vad ska du göra åt det?

– Min plan är att fråga alla partier om de vill åka med nästa år, och så gör vi en kommunal charterresa över partigränserna. Det viktiga borde vara att dela en tvärpolitisk upplevelse, där vi som kommun tillsammans både betyder något och kan göra något. Det är oerhört mycket vi missar med att inte hålla oss à jour i Almedalen – visa att man är där samt att göra de personliga mötena och knyta personliga band till dem man träffar.

Varför åkte du dit?

– Jag gjorde horoskop, ett för varje dags huvudtalare, alltså partiledarna.

Och reaktioner på det?

– Hittills mest positiva. Alla är ju vana vid de vanliga genomgångarna, men att vara astrolog öppnade många dörrar. Fast jag har inte fått några reaktioner från partiledarna.

Något negativt?

– Thomas Gür, som bland annat skriver krönikor i Östgötacorren och Svenska Dagbladet bad mig förutsäga "när DÖ skulle dö", fast han ifrågasatte resultatet.

När dör decemberöverenskommelsen då?

– Jag ser två riskdatum: 4 juli eller 23 september i år. Annars klarar den sig nog till 22 december 2020.

Och vad sa Gür?

– Han tyckte jag använde mitt politiska kunnande, eftersom Anna Kinberg Batra talar i Almedalen 4 juli och höstbudgeten läggs 21 september, men jag hade inte reflekterat över det.

Var finns horoskopen?

– På en nättidning som heter makthavare.se

Är det en ny idé?

– Nja, 2010 gjorde jag en astrologisk makthavaranalys, i år var det horoskop. Nästa år ska jag utveckla mer och ta ytterligare steg.

Mer läsning

Annons