Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pingstkyrka ges bort till Nordanstigs Kristna Center

/
  • Den stora kyrksalen kan rymma 300 personer. Eftersom den är Harmångers i särklass största samlingslokal så har den även hyrts ut till andra samhällsaktiviteter.
  • Evangelist Björg Laursen, 72 år, är norska och kom 1945 som flyktingbarn till Strömsbruk där hon växte upp
  • Asger Laursen, 71 år, är från danska Bornholm. Kom till Harmånger som pastor 1994 efter 19 år i Köpenhamn och den danske Pinsebevegelsen..

Pingstkyrkan i Harmånger med inventarier skänks till Nordanstigs Kristna Center.

Det blev den tynande frikyrkoförsamlingens sista gest innan den efter snart nittio år går i graven.

– Vi känner att det tagits ett klokt beslut, säger pastorsparet Laursen.

Annons

Flermiljonsbyggnaden mitt i centrala Harmånger upptar ett halvt kvarter och är en av de modernaste i sitt slag i norra Hälsingland.

– Nu är vi tyvärr bara fyra medlemmar kvar. Sista åren har vi samarbetet över församlingsgränserna. Inte minst med familjen Fagerhov och Nordanstigs Kristina Center, förklarar Asger Laursen.

Pingskyrkans generösa utrymmen är mycket väl bibehållna. Kyrksalen är stramt vacker och funktionell. Där finns allt som krävs för att genomföra en komplett gudstjänst eller större väckelsemöte.

Allt får vara kvar. Inte en sångbok avlägsnas. När Nordanstigs Kristna Center (NKC) i Gnarp formellt tagit emot gåvan anländer deras medlemmar till ett dukat bord. Också tjänstevillan på Röstavägen tillfaller NKC.

Mer läsning

Annons