Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Packet har ny skiva på gång

/
  • Magnus Lind är som vanligt med på dragspel tillsammans med Per Persson på skivan.

Perssons Pack har tillbringat hela veckan i Johan Dereborns studio i Bergsjö för att påbörja bandets nästa skiva som släpps i höst.
– Det här är början till en skiva, vi kommer göra färdigt 3-4 låtar den här veckan, säger Per Persson från Perssons Pack.

Annons

Förfrågan kom för drygt en månad sen till Johan Dereborn om det fanns lediga tider i studion. Perssons Pack ville spela in de första låtarna till en ny skiva.

– Det känns jätte kul att de spelar in här. Det känns som om jag vågar ta ett steg till nu och att det har börjat lossna ordentligt, säger Johan Dereborn samtidigt som han knackar i träbordet.

Det är Nicklas Frisk som producerar Packets kommande skiva, han har tidigare arbetat med bland andra A Camp. Per Persson besökte studion i Bergsjö första gången i vintras när han sjöng in en duett tillsammans med Kicki Danielsson. Packets förra skiva, Öster om Heden, som släpptes 2009 spelades in i Stockholm.

– Det är behändigare att spela in här. Här är vi ihop hela tiden och det är ingen flickvän som kommer och säger att någon ska komma hem och det är ingen som ska springa på posten eller något sådant. Här kan vi bara fokusera på musiken, säger Per Persson under en paus i inspelningarna.

I sommar väntar flera spelningar för Perssons Pack och så ska Per själv ge sig iväg på en del egna spelningar. Under 15 dagar kommer han bland annat att ge sig ut på en packmoppe turné genom Värmland med Plura, Dregen och Pernilla Andersson.

Och de nya låtarna kommer att finnas med på sommarens spelningar, som en försmak till höstens skiva.

Läs mer om Perssons Pack och inspelningarna i Bergsjö i fredagens Hudiksvalls Tidning.

Mer läsning

Annons