Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisshet kring flytt av äldre

/
  • Malin Ruthström har inte kunnat flytta några av de boende på Björkbacken.

Trots stängningsbeslut för tre månader sedan bor ännu samtliga 15 personer kvar på Björkbacken i Hassela. Anledningen: inga tomma lägenheter på Sörgården.

Annons

Tämligen omgående efter stängningsbeslutet hölls möten med Björkbackens boende och anhöriga, men hittills har ingen flyttats.

– Vi ska inte flytta någon till Bergesta eller Hagängsgården, eftersom de boendena är under utredning. Det är litet svårplanerat just nu, men ingen ska behöva flytta en gång till.

– Hittills har vi bara haft en tom lägenhet på Sörgården, och den passade inte den som i så fall skulle flyttas, säger Malin Ruthström, omsorgschef i Nordanstig.

Men ni ska ju flytta personal?

– Efter diskussion med fack och personal valde två personer pension, övriga ska utifrån önskemål börja på nya arbetsplatser efter sommaren. Men vi kan inte tömma Björkbacken på ordinarie personal, därför ska vikarier sättas in på deras nya anställningar.

När stängs Björkbacken?

– Jättesvårt att svara på. Viktigast är att det blir bra och att ingen är orolig.

Blir kostnaden lägre med bara ett äldreboende, ett utbyggt Sörgården?

– Min uppgift är att kvalitetssäkra boenden så vi har god omvårdnad och rätt bemanning, men jag vet inte var investeringen landar – jag är inte proffs på det området.

Mer läsning

Annons