Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Översvämning i igloon

/
  • Sommartid är belastningen på glasiglooer större på populära semesterorter, som i Sörfjärden, till exempel.

Återvinningsstationen i Sörfjärden var ingen vacker syn i veckan, då mängder av flaskor i kassar och lådor låg slängda vid glasiglooerna.

Annons

Sommartid mångdubblas befolkningen i Sörfjärden, från cirka 45 fast boende till närmare 1000-talet, och trycket på återvinningsstationen ökar. I torsdags hade glasflaskor ansamlats i framför de båda glasiglooerna.

Christer Österberg, regionchef Nord på renhållningsföretaget Sita, har en teori om vad som kan ha orsakat glasberget:

– Så här i slutet av semestern passar sommarstugeägare på att rensa förråden. Vår målsättning är att det inte ska vara så fullt att det inte går att lämna glas, men det kan bli så här på platser där det är öppet jämt.

Sitas kontor i Hudiksvall ansvarar för återvinningsstationen i Sörfjärden, dit ska man ringa om och när man ser att det är överfullt i just Sörfjärden.

– De tömmer regelbundet efter ett schema, och sommartid har vi fler människor totalt än på vintern i det här området, eftersom efterfrågan på renhållning ökar. Får vi information om att det är fullt gör vi en extratur och ser efter. Och det är bättre att människor ringer än att det byggs upp ett berg. Vi tar naturligtvis med så mycket vi kan få med oss om det blivit så här, annars åker vi en tur till.

Mer läsning

Annons