Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordförande gläds åt bättre betyg

– Vi är på väg åt rätt håll.

Så kommenterar Boerje Bohlin (S), ordförande i utbildnings- och kulturnämnden, sammanställningen som visar att fler niondeklassare klarar behörigheten till gymnasiet.

Annons

Fler niondeklassare i Nordanstig kommer kunna börja ett nationellt gymnasieprogram i höst jämfört med förra året. I våras slutade 74 elever årskurs 9 på Bergsjö centralskola. 81 procent av de elever som slutades årskurs nio hade då behörighet att söka ett nationellt program på gymnasiet. Det kan jämföras med förra året då 71 procent av niondeklassarna hade behörighet till ett nationellt gymnasieprogram.

– Förra året var ett extremt år. Vi hade många nyanlända och ensamkommande flyktingbarn som slutade skolan då, säger Boerje Bohlin.

På måndagen fick utbildnings- och kulturnämnden en genomgång av den sammanställning som har gjorts av niondeklassarnas betyg i våras.

– Vi har diskuterat i nämnden att man tidigare ska koppla in hälsovårdsteamet. Oftast så hänger familjesituationen och skolk ihop med dåliga betyg i skolan, säger Boerje Bohlin.

Över 40 elever i årskurs sju och åtta har deltagit i sommarskolan i år. Det är något som Boerje Bohlin tror kommer påverka betygen positivt för nästa års niondeklassare.

– De har kunnat förbättra sina betyg och förhoppningsvis ska det ge ett positivt resultat nästa år, säger Boerje Bohlin.

Mer läsning

Annons