Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omklädningsrum kan byggas ut

Kostnaden för att bygga ut omklädningsrummen vid idrottshallen i Bergsjö ska utredas av Nordanstigs kommun.

Annons

I flera skrivelser har idrottslärare på Bergsjö centralskola påpekat de brister som finns i gymnastiksalen och i omklädningsrummen på skolan. Utbildnings- och kulturnämnden behandlade den senaste skrivelsen på veckans möte i nämnden.

– Vi i nämnden kan inte fatta beslut om vad vi ska göra med sporthallarna. Men vi har sagt att vi ska undersöka en eventuell utbyggnad och ta fram en kostnadsberäkning för utbyggnad av omklädningsrummen, säger Boerje Bohlin (S), ordförande för utbildnings- och kulturnämnden.

Lärarna har framfört att det är trångt i omklädningsrummen för eleverna. Yngre elever måste ibland dela omklädningsrum med elever på högstadiet.

– Vi vill inte att eleverna ska känna sig oroliga när de byter om. Vi har bett förvaltningen att titta på schema och om det går undvika att ha en niondeklass direkt efter en tredjeklass till exempel, säger Boerje Bohlin.

Förvaltningen har fått i uppdrag av nämnden att ta fram en kostnadskalkyl för att bygga ut omklädningsrummen. Omklädningsrummen skulle i så fall kunna förlängas under det yttertag som idag finns vid entrén till omklädningsrummen.

Mer läsning

Annons